Ce este spam-ul?
Spamming-ul reprezinta procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice.
Spam-ul este o metodă foarte ieftină de a face reclamă pentru ceva pe Internet si se distinge prin caracterul agresiv, repetat şi prin privarea de dreptul la opţiune.
În România, unde există peste 13 milioane de utilizatori Internet, pagubele provocate de spam se cifrează la circa 270 milioane de dolari pe an, conform unor date furnizate de către Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiilor Informaţionale.
Cum putem evita mesajele de tip spam?
O metoda eficienta este sa nu publicati mailul dumneavoastra pe internet. De asemenea, cand faceti cont pe un anumit site, evitati cat se poate cu putinta sa va puneti adresa dumneavoastra de email in campul care vi se cere; este recomandat sa aveti o adresa de email separat, si sa o folositi in special pentru aceste site-uri.
In cazul in care sunteti webmaster, nu afisati adresa de email pe site. In schimb puteti folosi ca alternativa o poza cu adresa de email daca doriti sa fiti contactati de utilizatori. In cazul in care alegeti sa fiti cel care ii contacteaza, utilizati un formular de contact, desi nu puteti fi sigur ca adresa introdusa de user este cea corecta.
O alta solutie ar fi sa folositi java script pentru a afisa adresa de email pe site:
Ce trebuie sa evitati:
In cazul in care deveniti victima al unui spammer, desi primul lucru la care va ganditi este sa va dezabonati de la site-ul pe care-l suspectati ca este responsabil cu astfel de mesaje, mai ganditi-va odata! Odata trimisa solicitarea de dezabonare ii confirmati spammerului ca adresa de email este citita, drept urmare veti primi si mai multe mesaje de acest tip.
De tinut minte:
Desi sunt numeroase firme care ofera spre vanzare baze de date cu adrese de email nu va sfatuiesc sa apelati la acest tip de promovare deoarece este ILEGALA conform legii 506 din 17 noiembrie 2004 articolul 12 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu